Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Έφτασε και ο Δεκέμβρης, ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου! Ο μήνας που δικαιωματικά ανήκει στα παιδιά, αλλά και σε όλους εμάς που νιώθουμε παιδιά!

Ίσα - ίσα που προλαβαίνω να γράψω αυτή την ανάρτηση, αφού πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, που ξεκινάει να μετράει από σήμερα τις μέρες που απομένουν ως τα Χριστούγεννα, με μια μικρή έκπληξη να συνοδεύει την κάθε μέρα.
Είναι ένα έθιμο που μας έρχεται από το εξωτερικό, αλλά το συναντάμε όλο και περισσότερο και στην Ελλάδα. Θα έχετε δει πολλές εκδοχές του να κυκλοφορούν στα καταστήματα με τα είδη δώρων, στα σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας.
Ορίστε το δικό μου, χωρίς κανένα κόστος:

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο


Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο κομμάτι φελιζόλ που είχα στην αποθήκη μου, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μεγάλη επιφάνεια θέλετε, ακόμα και ένα ελεύθερο κομμάτι ενός τοίχου σας.
Το δεντράκι το έφτιαξα με 12 ρολά από χαρτί υγείας, κομμένα στη μέση. Στο εσωτερικό τους έβαλα διάφορα δωράκια (σοκολατάκια, γκοφρετάκια, καραμέλες, χριστουγεννιάτικα μικροαντικείμενα και στολίδια κ.ά.) και τα τύλιξα σαν καραμέλες, με πράσινο γκοφρέ χαρτί και κόκκινες κορδελίτσες. Αφού έγραψα επάνω τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 24, τα κόλλησα επάνω στο φελιζόλ και στόλισα με μερικά αυτοκόλλητα και ένα αστέρι.
Εύκολο, ε; Και δίνει τόση χαρά στα παιδιά, που ανυπομονούν κάθε μέρα για το δωράκι τους!

Τα ρολάκια μπορείτε βέβαια να τα φτιάξετε με οποιοδήποτε χαρτόνι και είναι πρακτικά, γιατί εμποδίζουν το ψηλάφισμα των δώρων, εντείνοντας την αγωνία των παιδιών.

Φτιάξτε το, προλαβαίνετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: